Wat nieuws

Hallo iedereen,

Gisteren was de chemodag in Brussel. Het was een lange en vermoeiende dag. We zijn vertrokken rond 9u en we waren pas thuis om 19u. Ik had ook een scnanner gevraagd van mijn hoofd, omdat ik dacht dat ik weer daar metastasen zou hebben maar gelukkig niet. Er is daar niets bijgekomen. Wat een opluchting voor mij !

Mijn CEA is stabiel gebleven zoals bij de vorige keer. Ik had liever gehad dat hij was gedaald maar stabiel is ook goed zei mijn oncoloog. We doen voorlopig zo verder, iedere week op woensdag chemo en de ‘lonsurf’ die studie waar ik op wacht zou al in Juni beschikbaar zijn ipv in oktober zoals eerder gezegd. Dat zou fijn zijn !

Ik heb nog steeds die problemen bij het ademhaling. Mijn oncoloog denk toch wel dat het een metastase is die duwt tegen mijn luchtpijp maar ik zal er niet van stikken zegt hij ! ouf, daar was ik al bang voor …. wel heb ik er mijn twijfels over … en doordat ik als ik stap of enige beweging doe weer een tijdje (5 à 10 min) nodig heb voor weer op adem te komen heb ik beslist dat er elke dag een thuisverpleegster komt om mij te wassen. Ik heb er lang over nagedacht omdat het weer een stap achteruit is dat ik ga, maar op den duur kon ik niet meer. Ik zag het al de avond ervoor niet zitten dat ik de dag nadien mij weer moest wassen en weer al die energie moet uithalen. Want het is niet wassen alleen, het is ook pyjama of slaapkleed uitdoen, mij dan wassen en dan terug mijn verse kleren aandoen en dan nog alles opruimen. Ik was gewoon mijn intimiteit zelf en dat is al genoeg, van dat alleen heb ik al geen adem meer. En het zijn altijd vriendelijke mensen (hé Sandrine!).

We hebben ook beslist om een traplift te kopen, dat ik terug naar boven kan. Ik slaap nu al van oktober beneden en mis wel mijn kamer en mijn bed, en we hadden juist ook nieuwe gordijnen laten hagen maar ik kan er niet van genieten, En over 4 jaar hebben we ook heel onze badkamer vernieuwd met bad en inloopdouche en ik kan er ook niet van genieten. Gelukkig bij het verbouwen van de living 3 jaar geleden hadden we een bijkeuken voorzien en kan ik daar nu gaan om mij te wassen met de verpleegster.

Het is ook super tof dat we de zon zien. We kunnen al lekker een kopje koffie op onze terras nemen.

Ons weekendje samen weg, was ook super gezellig. Ik met mijn 2 welnessen en mijn man is in die tijd gaan zwemmen in een water van 29° en hij is ook naar de hammam geweest. Dan lekker koffie met mikado pannenkoeken (hmmmmm) en ’s avonds een lekker restaurantje in het hotel en we hebben het ontbijt op de kamer genomen voor het bos. We hadden special een kamer voor het bos gekozen. En nu en dan een lekker dutje en tegen de zondag namiddag waren we weer helemaal opgeknapt.

En ons uitstapje in het winkelcentrum was ook super. We zijn er 3 uren gebleven. En al mijn aankopen via internet gaan goed dus ik weet nu welke maten bij welke winkels ik moet kiezen als ik iets via internet koop. Ik zal er een hobby van maken, hihihi

Tot later

Daisy

 

2 reacties

  1. Kristien zegt:

    Oh, fijn om weer wat nieuws te lezen, oh zal waarschijnlijk wel heel leuk geweest zijn: slapen tegenaan het bos!
    Verstandig gezien van u om uw boodschappen via mail te doen, kwestie van uw energie goed te verdelen, slim madammeke .

Geef een reactie