Opname ziekenhuis

Hallo iedereen,

Eerst en vooral, we zijn niet naar Londen kunnen gaan. De zaterdag dat we moesten vertrekken was ik echt niet goed qua ademhaling. Mijn man zei ook dat ik niet in staat was om die 3 dagen te doen. Gelukkig hadden we een annulatieverzekering genomen en zal alles normaal terugbetaald zijn. Ik ben dan echt letterlijk tot de maandag in de zetel gebleven en de dinsdag toen ik wakker was en ik wilde opstaan was ik al alleen maar als rechtstaan volledig buiten adem. Ik zei tegen mijn man, dat kan zo niet meer, ik ga naar het ziekenhuis, ik moet weten wat ik heb !

We zijn dus richting spoed gegaan en door dat ik niet meer in Kortrijk gevolgd ben, moest ik weer heel het verhaal doen en ik vertelde mijn klachten die al weken aan een stuk maar bleven en erger aan het waren vond ik. Daar hebben ze 2 verschillende soorten foto’s van mijn longen genomen en ook een ct-scan met en zonder contrast.

En weet je wat het was !!!!! ik zat met verschillende grote longembolen aan mijn linker onderkwab !!! daardoor had ik meer en meer moeite om te stappen en moeilijkheden om te ademen. Er kwamen meer en meer longembolen bij en deze die er waren bleven maar groeien.

Ik begreep er niets van, ik ga nochtans iedere woensdag naar het UZ Brussel en ik vertelde mijn klachten iedere week aan mijn oncoloog en ze hadden zelfs de week ervoor een ct-scan gedaan van mijn longen en ze hebben niets gezien !!!!

Ik moet nu ‘levenslang’ iedere avond een spuit in mijn buik doen voor die longembolen proberen weg te krijgen en zeker voor geen nieuwe erbij te krijgen. En de longarts zei me dat ik geen beterschap mag verwachten dan voor 3 weken en dan zal het nog een tijdje duren voor alles weer normaal is. Enfin, het kan ook zijn, gezien mijn situatie dat ik altijd zal blijven die kortademheid hebben omdat dat een teken is dat de ziekte verergert !!

Vandaag is de eerste dag, dat ik enkele stappen meer heb kunnen doen, dus ik blijf hopen.

Gisteren zijn we dus naar Brussel geweest en mijn oncoloog begrijpt niet dat ze niets gezien hebben !!!!! ik weet niet meer wat te geloven. Ik heb hem ook gezegd dat ik niet zonder behandeling wil blijven. Ik heb nog teveel energie om te vechten, als de dag daar is dat ik het niet meer aankan dan zal ik er mij bij neerleggen maar nu nog niet. Dus volgende week chemo Folfiri beeeeuuurrrrk en chemopillen maar ik weet de naam niet meer. En zo om de 2 weken.

Het ergste is, dat de radioloog van Kortrijk de beelden van de ct-scan vergeleken heeft met die van oktober en hij zegt ‘Globaal ongewijzigd tot zelfs licht afgenomen met vorige onderzoek’ Dus in 4 maanden zou alles stabiel gebleven zijn !!!!

Dus voor mij is het teken dat we toch nog verder moeten gaan met chemo, ook al wil ik het niet. Maar als ik daardoor extra maanden kan krijgen dan neem ik die gerust erbij !!! Ja, toch.

Ziezo voor het nieuws van mijn kortademheid.

Groetjes aan iedereen die mij leest en het is fijn om jullie reactie te mogen lezen ofwel via de blog ofwel via mijn privé mail die hier ook staat.

Daisy

 

6 reacties

 1. Elly zegt:

  Hallo Daisy ik volg je blog al een hele tijd.Ik heb zo n bewondering voor je.Hoe gaat het nu met je. Misschien wat beter.
  Ik bid en duim voor je.
  Knuffel
  Elly

 2. Desiree zegt:

  Daisy, wat een heftig verhaal. Ik hoop dat de spuiten goed helpen en de embolen afnemen zodat je beter kunt ademen en nog wat kan gaan ondernemen. Sterkte met je chemo. Ik hoop dat de stabilisatie lange tijd mag blijven al hoop ik natuurlijk dat de tumoren gaan krimpen.
  Liefs, desi

 3. Dora Nuyttens zegt:

  Goede Morgen daisy,
  Zoveel nieuws,allerlei tegenstrijdige berichten in de ziekenhuizen na de onderzoeken.Ik hoop voor jou dat je blijft de kracht opbrengen om nog te blijven vechten zolang het gaat,Ik wens je heel veel moed en blijf voor je bidden om steun en sterkte.
  Veel liefs dora

 4. Mieke Claus zegt:

  Amai Daisy, wat een verhaal….zou je idd wel even niet meer weten wie te geloven… Ik wens je heel veel sterkte en vechtlust toe…Ik duim voor jou. Liefs x

 5. Kristien zegt:

  Amaai wat een rollercoaster van emoties en onderzoek, hoop, pijn……en nog zoveel meer, ik blijf u volgen, en weet dat mijn kaars nog steeds staat te branden! Ook voor U . Knuffel

 6. saartje zegt:

  Wow Daisy, wat een omwenteling allemaal zeg! Ik vind het erg dat ze het allemaal niet eerder zagen, maar anderzijds wel ook bemoedigend dat de kortademigheid niet (alleen) aan de ziekte ligt! en dat je alweer wat kan rondstappen. Folfiri is niet leuk, maar als het beterschap brengt? Of zelfs ‘gewoon’ stabilisatie? Dat zou toch al heel goed zijn hé! Ik duim ongelooflijk hard voor je!

Geef een reactie