Nieuwe chemo bekend

Hallo iedereen,

Ondertussen zijn we weer een stap verder. Ik had ook nog erbij een schimmelinfectie van keel, slokdarm en maag !!!!! Ik wist zelfs niet dat dat bestond, dus daarvoor ook weer antibiotica gestart.

Daardoor had ik pijn bij het slikken van eten en drinken en pijn tussen mijn bortskas en pijn aan mijn maag !! De pijn tussen mijn borstkas was dus weer niet door de metastasen zoals ik weer dacht ….

Wat er nu allemaal gebeurd is, is heelemaal niet door de kanker, alleen door mijn koppigheid !!!!

Chemopillen niet willen stoppen, geen rustpauze willen nemen. Te hoge dosis chemopillen willen nemen en daardoor is mijn lichaam volledig in toxiciteit geraakt …. Ik ging zo lang toch niet meer verder kunnen doen, mijn lichaam zei stopt …. gelukkig, op tijd !!!!!

En ik ben terug thuis sedert deze namiddag.

Ik begin pas volgende week woensdag met de nieuwe chemo’s. Het zal dus terug folfox/folfiri zijn maar zonder de 5-FU (zonder dat bakje dat je meekrijgt rond je buik) maar met nog een chemopil erbij : Nexavar (sorafenib). Ik ben weer zo bang van de nevenwerkingen van folfox en folfiri ….. ik had het met deze chemo’s altijd moeilijk mee, maar we gaan weer eventjes op de tanden moeten bijten hé !

Iemand heeft het 3 jaar kunnen volhouden en is dan 1 jaar stabiel gebleven zonder niets te nemen. Dus, daar zal ik proberen voor te gaan !!!

Ik heb ook ondertussen een mail gestuurd naar mijn prof. in Gent om hem even te vragen wat hij denkt van de nieuwe chemo’s en dat is zijn antwoord :

“Beste Daisy, dat lijkt mij inderdaad een heel goed voorstel. Vermits het lang geleden is dat je nog folfiri kreeg is de kans groot dat de cellen hier terug gevoelig aan zijn, en Nexavar (sorafenib) is een nieuwe en krachtig product.
Mvg”
Ik zal ook maar blijven vertrouwen hebben in mijn eerste prof. die mij geholpen heeft !
Maar eerst genieten van het lekker thuis zijn, eventjes niets van chemo ….
Tot Later,
Daisy

 

3 reacties

 1. viviane zegt:

  Daisy blij dat je weer thuis bent.
  Af aan toe luisteren naar de arts kan ook geen kwaad, maar luistert ook naar je lichaam. Ik wens je het aller beste!!
  Dikke zoen

 2. Elly zegt:

  Dat valt niet echt mee, zelf goed opletten lieve Daisy!
  Op tijd aan de bel trekken wanneer het niet goed voelt! Deze kuren lijken mij zwaar, zwaarder dan Capecitabine, Xeloda dus. Heel veel kracht en sterkte toegewenst!

 3. Lily zegt:

  maar dat is weer eens wat positiever nieuws hé ! Ja je moet idd naar je lichaam luisteren, ik doe dat ook niet altijd en daarna heb ik er dan ook spijt van dus ik begrijp dat wel. Ik hoop dat het meevalt met de nevenwerkingen. Geniet van het mooie weer en van je familie, aan wie ik allemaal de groetjes geef ! Liefs

Geef een reactie