Ik moet van chemo veranderen !

Hallo iedereen,

Ik ben al sedert donderdag 23 mei in het ziekenhuis in het uz brussel. Ik was thuis al een goeie week al niet goed. Ik sliep heel de dag, ik kon niets doen, ik had hevige diarrhée (het was water die uit mijn stoma kwam !), mijn urine zak was rood ipv van urine kleur te zijn, ik had ook iedere dag koorts …. En ik heb dan besloten om opgenomen te zijn, zo verder kon ik niet.

Ik heb dus een urine infectie en een bacterie infectie in mijn buik, daarvoor krijg ik antibiotica. Maar ik ben nog steeds zo moe en hebben ze een ct scan van longen en buik gedaan en mijn metastasen in mijn longen zijn weer gegroeid !!!!

Dus nu moet ik een tijdje stoppen met de chemopillen om weer wat aan te sterken en dan is het veranderen van chemo. Het is nu al de 2 de keer groei en dus werk die chemo niet meer. Ik ben toch 1 jaar stabiel gebleven met deze chemo.

Wat ook erg is nu, is dat mijn saturatie in mijn bloed te laag is waardoor ik moeilijk kan ademen en daarvoor moet ik zuurstof krijgen.

Voor mij is dat allemaal geen goed teken, de ziekte is aan het verslechteren ….

Ik zal hier zeker nog 1 week moeten blijven om ten eerste terug op kracht te komen en ten tweede om te weten welke chemo ik nu moet nemen, waarschijnlijk Xeloda chemopillen, ik heb al gelezen dat mensen daar soms ook 1 jaar stabiel kunnen mee blijven.

Ik voel mij veel beter bij de vrouw oncoloog dan bij mijn oncoloog, ik denk van bij haar te blijven gaan. Ze is ook gekomen met een ander oncoloog, die alles uitzoekt om je te helpen. Ik wist bv. niet dat je na enkele jaren terug een chemo kan krijgen die een tijdje gewerkt heeft en bij mij ben ik met Avastin 1,5 jaar stabiel gebleven, ze gaan misschien dat terug geven. We zien wel …..

Ik ben wel een klein beetje “dépri” van het nieuws. Chemo die niet meer werkt en dat zuurstof te kort maar binnen enkele dagen zal dat wel over gaan en ga ik er weer voor ………

Ziezo voor het nieuws

Daisy

5 reacties

 1. Lily zegt:

  Lieve Daisy, ik vind het zo erg dat het nu weer wat minder gaat. Maar zoals je vriendin Dora zegt : je bent een echte vechter, dus de moed niet opgeven. We zijn er allemaal op de een of andere manier voor jou. Knuffel

 2. Dora zegt:

  Voel zo met je mee ,lieve Daisy,best begrijpbaar dat je in een dipje zit.Hou de moed er maar in, zoals steeds blijf je een vechter.heel veel liefs.
  Dora

 3. Elly zegt:

  Nou zeg!!! Ik schrik hier erg van! Lieve Daisy wat een tegenvaller, ik hoop dat je snel het ziekenhuis mag verlaten en dat de nieuwe chemokuur je op de rit blijft houden. Ik denk aan je!!

Geef een reactie