Nieuwe sonde wissel

Hallo iedereen,

Vandaag was mijn sonde wissel van mijn nefrostomie. Ik ben zoals vorige keer de avond voordien binnengekomen, voor mij is het zo gemakkelijker.

En intussen lig ik al terug op mijn kamer en alles is verlopen zonder problemen. Joepieeeeeeee ….. Wel weer wat pijn enkele dagen aan de hechtingen maar dat gaat over. Als het maar dat is …..

Deze keer was het een record. In bijna 3 jaar dat ze er in zit, heb ik het toch 10 weken kunnen uithouden, maar het was nu wel tijd dat het gedaan was !

In de afdeling weer niet altijd zo vriendelijk. Deze keer gaat het maar om kleine dingen maar toch ! Ik mocht 4 boterhammen eten met 1 mini potje boter en 1 mini potje confituur ! Ik zeg, hoe kan ik dat doen ? Dus is ze nog achter een potje boter en confituur geweest. Dank u. Dan zie ik dat ik geen koffie heb ! Ik bel terug en vraag haar koffie, ze zal het navragen en kom terug met een ‘nee’ omdat ik onder narcose was ! Hmmmmm, ik mag 4 boterhammen eten maar niets drinken. Ik leg haar uit dat ik 6 chemopillen moet slikken, dat mijn mond open ligt van de chemo en dat ik gewoon de koffie gebruik om mijn boterhammen te ‘doppen’ omdat ik anders niet op de boterham kan bijten, omdat mijn mond zo droog is en pijn doe ! Drink dan wat water !!!! Intussen komt er een ander verpleegsters die mij zegt ‘geen koffie’. Ik leg haar nog eens alles uit en uiteindelijk krijg ik ‘een zwarte koffie’ …. Enfin, ik durf geen melkje vragen en laat het zo …. Om 14 u aanbieden ze mij weer een potje koffie, met melk en suiker deze keer en ik vraag om een koekje maar er zijn geen ….. Ik geloof er niets van en ben zeker dat er in de reserve wel een koekje ligt …. Mijn mening is, dat het allemaal zonder veel ‘enthousiasme’ is ….. Maar ‘babbelen’ in de gangen soms minuten lang dat kunnen ze wel en ze praten niet over de patienten …. Patiententevredenheid is moeilijker ….. Of misschien, is het wel waar, dat ik een lastige patient bent …. Ik moet wel zeggen, ze zijn niet allemaal zo …

Morgen UZ Brussel, voor mijn eerste toediening gaan we maar zeggen, van mijn immunotherapie.

Ik ben volledig gestopt met de cortisone en het lukt met de pijn.

Tot later

Daisy

 

Één reactie

  1. Viviane zegt:

    Hey Daisy, inderdaad ze zijn niet allemaal het zelfde maar een beetje vriendelijk zijn kost geen geld,hé. Goed voor u dat je kan stoppen met de cortisone , dat de pijn mee dragelijk is.
    Groetjes xx

Geef een reactie