Wat een verhaal weer !

Hallo iedereen,

We zijn dus gisteren naar het UZ Brussel geweest voor normaal gezien mijn tweede toediening immunotherapie.

Ik dacht, zoals ik in een van mijn vorige blogs zei, ‘ het zal rap gaan, mijn oncoloog was afwezig en ik wilde geen andere oncoloog zien’ maar Ja ….

We waren op tijd, maar eerst moeten ze bloed nemen om te kijken of je wel de immunotherapie mag hebben, volgens je waarden in je bloed. Mijn Zussie had verlof genomen en we hadden wat tijd. Lekker gezellig zitten babbelen en de tijd ging nog al vlug weg. Dus, ze nemen bloed via mijn Portacath en ze laten ‘de Portacath’ open voor de immunotherapie nog toe te dienen. En jammer genoeg zijn we verplicht om een dokter te zien. Het was een vrouw oncoloog die ik nog nooit gezien. Ze roept ons binnnen en vraagt of alles goed gaat …… De waarden in mijn bloed zijn goed om de immunotherapie te starten. Youpie dachten we …. Ze vraagt mij ook wat ik nu neem van medicatie buiten de chemo. Ik vertel haar van de morfine pleisters en ook van de cortisone omdat ik nog veel pijn heb aan mijn longen ….. Maar, zegt ze, je mag geen cortisone nemen als je de immunotherapie neemt, omdat die tegen elkaar werken en zo doe je de immunotherapie voor niets !!!!! En ook 350 € voor niets !!!

Ik laat haar weten dat ik twee weken geleden bij mijn oncoloog gesproken had dat ik weer cortisone neemde omdat ik te veel pijn had en hij heeft er mij zelf voorgeschreven omdat ik zei dat ik er niet zo veel meer had ! Wel, zegt ze, ik zie in je dossier dat hij dat niet vermeld heeft en ze zegt ook dat ik de eerste immunotherapie voor niets kegreken heb !!!! En omdat ze wist dat het 350€ per keer kost ging ze mij er deze week zeker geen geven en ze ging ook niet haar consultatie aanrekenen. Ik vond en mijn zussie vond het heel fijn van haar.
Wel ben ik zeer teleurgesteld tov mijn oncoloog !!!
Dus, als ik de factuur zal krijgen van mijn eerste immunotherapie zal ik die weigeren te betalen. Het is wel 350€ voor niets eigenlijk !!!! Ze groeien ook niet op mijn rug !!! Mijn oncoloog moest dat ook geweten hebben !!!!

Ik weet wel niet als ik naar de ombudsdienst van het ziekenhuis moet schrijven met een klacht over mijn factuur en waarom ik die  weiger te betalen of misschien via de sociale verpleegkunde of via de boekhouding van het ziekenhuis of via iets anders …..

Iemand een tip ?
Het is toch raar hé, de ontmoetingen dat je kan doen op een dag. Ik ging die dokter niet moeten gezien hebben, ging ik dat nooit te weten gekomen zijn …..

Maar ik laat mij niet doen …. Wordt vervolgt …..

Ik moet nu volgende week woensdag terug voor mijn immunotherapie gaan.
Ziezo voor het nieuws,
Tot later,
Daisy

2 reacties

  1. Vandekendelaere Viviane zegt:

    Beste Daisy, dat zou toch niet mogen zijn, hé, dat ze dat allemaal geven en weten dat het niet helpt maar gelijk heb je, niet betalen.
    Hopelijk blijven die krampen weg want je moet al genoeg verdragen.
    Dikke zoen

  2. raoul.messiaen zegt:

    u niet laten doen gelijk heb ge moeten hun werk goed doen is al voldoende zo zonder nog de rest ik vind dat je gelijk heb ik wens je het beste raoul

Geef een reactie