Geen botmetastasen !

Hallo iedereen,

Amaai, wat een nacht. Ik zat van alles te denken …. Die pijn aan mijn bekken zal waarschijnlijk ook al een botmetastase zijn …. Als ik aan die plek voel aan mijn rechter borst, is het zoals een bolletje, dus misschien ga ik nu ook borstkanker hebben ….. En zo maar verder van alles denken ……

Maar eindelijk rond 10u de bevrijdende telefoon van de radioloog. Dus het is geen botmetastase en elders in het lichaam ook niets te zien van botmetastasen. De botscan was dus goed. Ik was al opgelucht ! Het is dus wel een longmetastase die zorgt voor een verdikking van mijn longvlies en die deze pijn geeft aan mijn ribben, omdat het longvlies heel dicht bij de ribben is. Ik zou 10 bestralingen krijgen op die plaats en normaal moet de pijn verdwijnen en zal deze longmetastase dood zijn. Youpie, dat is er toch eentje minder in mijn longen !

Ik kon morgen al gaan voor de eerste bestraling maar dan was het nog met de normale radiotherapie ! Ik ken daar niet zo veel van ! Maar als ik het direct wilde bestralen ging die bestraling ook schade brengen aan mijn longen en mijn hart ! Ze hebben een andere bestraling ‘tomotherapie’ waardoor met dit systeem er geen schade zal zijn aan mijn longen en mijn hart. Dat zal wel 2 weken duren voor dat ik kan beginnen omdat er meer ‘werk’ aan is voor op de juiste plaats te bestralen. Ik heb dus gekozen voor de tomotherapie. Ik zal dan wel 2 weken geen chemopillen mogen nemen en ik zei direct ‘oh nee, mijn CEA zal weer stijgen en voor dat hij weer zal dalen zal het lang duren ! Maar Ja, voor die tomotherapie mag je niets nemen van chemo. De radioloog zei ook dat we moeten bestralen omdat de metastase niet zou verder door groeien naar de ribben, hij heeft ook gezegd dat die longmetastase die aan het sterven zal zijn, chemische stof zal afgeven waardoor mijn CEA toch zal stijgen. Ik zal dan tijdens de behandeling geen bloedonderzoek laten doen om mijn CEA te weten en wachten tot ik weer 6 weken de chemopillen genomen zal hebben. Ik zal ook mijn haar niet verliezen, alleen vermoedheid en kans dat er op die plek wat verbrand zal zijn maar daar hebben ze zalf voor zei de radioloog. Hij vroeg dan ook sedert wanneer ik kanker had. Ik vertelde hem dus in het kort mijn verhaal en dus zegt hij, in je buik heb je nu niets meer van kanker en ook in je buik geen uitzaaiingen wel alleen in je longen ? Ik bevestigd zijn vraag en hij vertelde mij dan dat ze veel patienten hebben zoals ik en die al 15 jaar komen voor de metastasen stabiel te houden. Ik zei, amaai, als ik 15 jaar nog kan leven zou ik super blij zijn ! Het was dus een lang telefoon gesprek. Een radioloog die de moeite doed om alles zo goed uit te leggen, zeg ik ┬┤chapeau.

Ik zal dus de chemopillen verder nemen tot dat ik begin met de bestralingen.

En van 1 tot 4 april gaan we voor 4 dagen naar Lourdes. Tegen dan is alles voorbij, zal ik 2 weken een rustpauze gekregen hebben van de chemo en zal ik, volop kunnen genieten van ons 4 dagen Lourdes. We vertrekken met 7. Ik en mijn man, mijn zussie, mijn mama, mijn doopmeter en haar man (mijn nonkel dus) en een goede vriendin van mijn mama.

En hebben jullie mijn nieuwe foto gezien dat ik geplaatst heb op mijn voor pagina van mijn blog ? Die is van eind december, toen we in Rome waren voor 4 dagen.

Ziezo voor het nieuws en zeggen dat het heelemaal ander nieuws kon geweest zijn ! Ik mag er niet aan denken ….

Tot later,

Daisy

5 reacties

 1. dora zegt:

  Nog eens goed de foto bekeken,hoe mooi liggen jullie beiden daar op het bed.,en zeggen dat er daar zoveel gepiekerd en gedroomd wordt, dan maar liefst kiezen voor de droom die werkelijkheid wordt;dat je nog lang samen mag genieten van het leven
  Liefs/dora

 2. dora zegt:

  Oef,wat wat een opluchting het goede nieuw te horen,
  Die enorme positieve punch dat je kreeg van de prof moet voor jou en je familie een stap voorwaarts zijn en het vooruit zicht van de gezamelijke reis naar Lourdes een dankbaar teken van steun van Hierboven.
  Liefs/

 3. viviane zegt:

  Wat ben ik blij voor je met dat goede nieuws, dat reisje zal je deugd doen zo omringt met je naaste familie.
  Veel goede moed en succes met de behandeling!
  Veel liefs

Geef een reactie