Nieuws van de prof. uroloog

Hallo iedereen,

Ik laat jullie wat nieuws weten over de onderzoeken van gisteren bij de prof. uroloog in het uz brussel.

Het onderzoek was een beetje pijnlijk en ongemakkelijk maar het was te verdragen. Ze zien niets van kanker of metastasen in mijn blaas dus dat is al goed. En er lopen dus maar enkele urine druppels door mijn enige ureter dat ik nog heb, daarvoor heeft hij nog geen verder uitleg gegeven of oplossingen. En de pijn dat ik altijd heb in mijn rechter nier is omdat al de urine van mijn linker nier naar mijn rechter nier gaat en voor mijn rechter nier is dat wel belastend, een nier is niet gemaakt zegt hij voor de urine te ontvangen van 2 nieren dus daardoor heb ik die s’tuwingen’ pijn in mijn rechter nier. En mijn linker nier werkt zeer goed, hier in Kortrijk zeiden ze me dat mijn linker nier niet meer werkte. Iedereen was daar super vriendelijk en het is nog een mooi ziekenhuis. Ze hebben dan ook nog een blaaspoeling gedaan met iso betadine terwijl ik daar toch was.

We hebben dus al wat meer antwoorden op onze vragen dat we hier in Kortrijk niet hadden.

Ik heb nu maandag nog 1 onderzoek van mijn nieren en volgende week woensdag zal hij zijn mening geven.

Nog even ander nieuws. Gisteren avond toen we terug waren van brussel had onze poes een dik gezwel op zijn kaak. Mijn man is nog naar de dierenarts geweest en er werden vandaag verdere onderzoeken gedaan waaronder een biopsie. En de uitslag is voor onze poezie niet goed. Hij heeft lymfierkanker en het zit ook al in zijn buik. De dierenarts zei ons dat hij momenteel niet afziet en ik vroeg haar als we ons schuldig moeten voelen dat we niet eerder iets gezien hadden maar ze zei dat het zonder dat gezwel aan de kaak we het misschien veel later zouden ontdekt gingen hebben. Dan moeten we natuurlijk ‘de opties’ kiezen, zelfs voor onze poes is het een moeilijke beslissing. Ofwel doen we niets en zal hij misschien binnen 1 maand of langer┬ásterven ofwel nog een biopsie doen en gaan zoeken welk soort lymfierkanker het is om dan een chemo te geven maar waar hij ziek van zal worden ofwel nu een soort chemopillen geven die de ziekte zal vertragen ofwel hem nu laten inspuiten … we hebben besloten voor optie 3, nu starten met chemopillen waar hij niet ziek van zal zijn en zien hoe het verder gaat met hem. Het was even een slag voor ik en mijn man maar we hopen hem nog enkele jaren bij ons te hebben en zolang hij niet afziet is het bijzonderste. Nu is hij er nog en gaan we er nog van genieten, de tranen zijn voor later ….

Tot later,

Daisy

3 reacties

 1. dora zegt:

  Hello Daisy,
  Nu maar duimen dat ook de volgende onderzoeken meevallen.
  Wel sneu voor die lieve poes van jullie, geef ze ook maar een goede knuffel van mij.
  Grt.en tot later

 2. kristien zegt:

  dag Daisy,
  Zit eens even heel stil, en dan zal je mijn schouderklopje voelen…… vanuit mijn keuken…… naar u toegestuurd, met daarbij een dikke poezenknuffel.

  grtjs
  Kristien

Geef een reactie