Goed nieuws

Hallo iedereen,

Dank u allemaal voor de mooie berichten.

Over mijn laatste ziekenhuisopname heb ik dus beslist om de volgende keer dat ik mijn uroloog zal zien hem vragen waarom hij zo was geweest ! we gaan zien wat van uitleg hij zal geven ! en voor de verpleegster zal ik mij niet meer laten doen ! de volgende keer zal ik een yoghurt eisen ! en zal mij niet meer laten doen en mijn gedacht zeggen !

Intussen zijn we dus naar het UZ brussel geweest voor een ct-scan van buik en longen en ook bloedonderzoek. Mijn laatste ct-scan was 10 maanden geleden dus ik dacht van slecht nieuws te horen en was zeker na 10 maanden dat de metastasen zouden gegroeid zijn en dat er weer meer zouden zijn ! maar …… het was totaal ander nieuws ! er zijn kleine metastasen die gewoon weg zijn, de 2 grootste zijn gekrompen van 1 en 2 mm, dus mijn 2 grootste metastasen zijn nu 12mm ! ongelooflijk. Mijn buik blijft verder goed, niets te zien van metastasen, lever, milt, nieren zijn goed. En ook door die chemopillen zijn mijn metastasen in mijn longen ‘ingekapselt’, de chemo heeft ze omhulseld, dat zorgt dat ze niet meer verder groeien en ook dat ze op den duur niet meer actief gaan zijn en dat het met de tijd gewoon letsels zullen zijn. De professor in Brussel heeft dat allemaal uitgelegd hoe die chemo op de metastasen werken en hij was super blij om het eens te vertellen aan iemand bij wie het werkt omdat (ik had het al eerder gezegd), die chemo werkt maar 1 op 2 mensen en als ze werkt moeten de mensen meestal stoppen door dat ze te veel schade brengt aan de lever en de nieren maar bij mij en na onderzoek van mijn bloed, blijven mijn lever en nieren goed. Ik ben nu bezig aan mijn 5de kuur en ik ben wel heel moe, maar ik kan daar mee leven, ik leg mij even en rust dan wat. Mijn CEA blijft stabiel dus ook goed. Omdat de professor zo enthousiast was, heb ik hem gevraagd ‘ga ik dan toch genezen’ maar jammer genoeg was zijn antwoord ‘nee’ maar hij zei me wel, dat we nu niet meer over maanden mogen spreken wat betreft overleving maar we mogen spreken over jaren ! super hé ! en dat hij zijn best zal doen om mij zo lang mogelijk in leven te houden ! Wauw, dat is een super professor ! en ik moet maar terug gaan eind december, dus ook super. Ik zal wel eind november naar mijn huisdokter gaan om een bloedonderzoek te laten doen voor toch mijn lever en nieren te controleren.

Mijn mama wilde eindelijk die fles champagne open doen omdat we zo goed nieuws gekregen hadden, maar ik durf dat nog niet “vieren” en zal denk ik het nooit “vieren”. Met kanker kan het soms zo vlug omkeren ! Maar ….. ik ben wel super blij met dat nieuws !

Ziezo, als er verder nieuws is laat ik het weten maar nu is het genieten van het goed nieuws en genieten van de herfst en uitkijken naar Kerst … de cadeautjes en zo voor iedereen.

Volgende wissel van die buis in mijn nier is op 15 december, hopelijk zal alles goed verlopen deze keer !

Tot later,

Daisy

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5 reacties

 1. dora zegt:

  Proficiat Daisy met het goede nieuws, een verademing na al die perioden van slecht nieuws maar ja, zeker alert blijven en bovenal de moed erin houden en genieten zoals je zegt van al het moois nu in de natuur.
  Veel liefs/ook aan je man
  Dora

 2. viviane zegt:

  Daisy de volhouder windt maar je heb gelijk nog niet te vlug kraaien, maar ik versta je mama na al die tijd eens goed nieuws te mogen horen. Ik ben zo blij voor jouw!!
  Dikke zoen

 3. poesta zegt:

  Kun je vertellen over welke chemotherapie het hier precies gaat en hoe jouw k- ras mutatie is?
  Ik wens je heel veel sterkte en kracht toe…

Geef een reactie