Het gaat ‘goed’

Hallo iedereen,

Bijna 3 Maanden dat ik niets geschreven heb !

Momenteel gaat het ‘goed’ met mij.

De chemopillen zijn ‘te verdragen’ in vergelijking met de chemo via baxter. Ik kan veel meer doen op een dag en meer genieten van alles.
Wel heel veel longpijn, maar ik kan de pijn nog ‘onder controle’ houden met dafalgan om de 4u en 3x per dag een zware pijnstiller dat ik van de pijnkliniek gekregen heb (temgesic), het is een heel klein pilletje dat je moet laten smelten op de tong. Het werk dan vlug via het speksel. Ik wil voorlopig nog geen morphine pleisters nemen. Die constante longpijn is waarschijnlijk geen goed teken, die 100 metastases in mijn longen zijn denk ik aan het groeien maar ik wil voorlopig ook geen scan hebben om het te weten ….

Ik ben nu aan mijn 3de kuur bezig. Tijdens mijn eerste kuur was het even paniek. Op het einde van mijn eerste kuur was mijn kankerwaarde (CEA) gestegen van 54,5 naar 70 ! Ik was er echt niet goed van en omdat het voor het ogenblik het laatste is wat ik kan krijgen …. En ook omdat ze mij gezegd hadden dat er maar 50% kans was dat het werkte, dacht ik dat ik bij de slechte 50% was maar mijn prof. van het UZ brussel zei me dat we toch 2 tot 3 kuren moeten doen om te zien of het werkt maar als mijn CEA bleef stijgen was dat natuurlijk niet goed en zou ik dan moeten stoppen met deze behandeling … Maar op het einde van de 2de kuur was mijn kankerwaarde CEA gedaald van 70 naar 41 dus JOEPIE ze werken toch wat die chemopillen. Na mijn 2de kuur hadden we een vakantie geboekt en ik mocht van mijn prof. 2 weken stoppen met de pillen, dus het was super die 2 weken.

Nu neem ik de chemopillen verder tot ze niet meer werken, dat kan 3, 6, 9 maanden zijn of 1 jaar. En dan hopen dat er iets nieuws is voor mij en dat ik niet moet horen dat ik uitbehandeld ben ! Maar dat is voor later hè ! Nu ben ik blij dat de pillen werken en hopelijk zo lang mogelijk …

Ik had ook in een van mijn vorige blogs geschreven dat er een groot privè nieuws zou zijn ! We zijn dus in juni 25 jaar getrouwd geweest voor de wet maar mijn droom was om nog te trouwen voor de kerk in het wit en mijn droom is gebeurd : op 28 augustus zijn we dus voor de kerk getrouwd. Het was een heel emotionnele dag maar ook een super dag om nooit te vergeten. Ik zal jullie nog een foto bezorgen maar mijn oudste dochter is nu in verlof en ik weet niet goed hoe ik een foto hier kan plaatsen, zij heeft mijn blog gedaan. De dag na de trouw zijn we op huwelijksreis geweest met de auto (mijn man had eenBMW cabriolet gehuurd), we zijn naar het zuiden van frankrijk geweest in Cannes, en het was prachtig, de mooiste reis dat we ooit gedaan hebben. Voor wie het wil, kan je via facebook enkele fotos bekijk en van de reis.

Ik heb ook nog iets om naar uit te kijken ! in januari 2014 heb ik voor mijn verjaardag van mijn man een vleugelpiano gekregen omdat dat ook een van mijn dromen was om piano te kunnen spelen. In 2014 heb ik enkele privelessen gevolgd maar omdat ik niets ken van notenleer was dat voor mij moeilijk om deze lessen te volgen. Ik wilde mij dan inschrijven in september 2014 in het conservatorium voor notenleer vanaf het begin, dus om te starten op nul maar dan wist ik dat ik mocht meedoen aan een studie in het UZ Antwerpen voor een longoperatie maar, zie mijn vorige blogs, die longoperatie is doorgegaan maar zonder success voor mij. Dus !!!! nu eindelijk in september 2015 ben ik begonnen met 3x per week naar het conservatorium te gaan voor notenleer ! zeer tof en hopelijk kan ik voor Kerst een stukje spelen op mijn vleugelpiano !

Zie zo voor het nieuws

Tot later.

Daisy

3 reacties

 1. Dora zegt:

  Hello Daisy,Wat goed nieuws dat je huwelijks reis zo prima verlopen is en je er beiden echt kon van genieten.
  Nu maar verder duimen dat de medicatie goed werk blijft doen.en bovenal dat je je kan optrekken aan je lessen notenleer.Dus vooruit hou de moed erin ,zolang er leven is ,is er hoop. Heel veel liefs/

 2. viviane zegt:

  Dag Daisy, blij om terug iets te horen van jouw en met goed nieuws.
  Het allerbeste, ik wens je veel succes met alles dat je onderneemt.
  Vele groetjes moedige meid!!
  Kusje Viviane

Geef een reactie