Goed nieuws

Hallo iedereen,

Ik wil normaal niet zo veel meer weten op hoeveel mijn CEA is in mijn bloed, maar deze morgen als ik wakker was, wilde ik het weten ! dus ben ik naar mijn dokter geweest voor bloed te nemen.

Mijn vorige CEA was 1 maand geleden en dan was hij aan 22.4 en nu is hij aan 21.2, dus 1 minder, het is niet veel maar toch ben ik blij dat het stabiel blijft en toch met eentje gezakt. Beter eentje gezakt, dan eentje naar boven ! Mijn dure behandeling in Gent zal toch wat helpen, het is nu ook al bijna 5 maanden dat ik geen chemo meer heb !

Bij mijn vorig bloed onderzoek in Gent, heeft de dokter ook de P-53 aangevraagd. Ik kende dat niet en ze hebben dat tijdens mijn 2,5 jaar kanker ook nooit opgevraagd. Ik ben dus gaan “googelen” zoals ik al altijd doe en dat is de uitleg :
” Het eiwit p53 wordt geproduceerd door het p53 gen, als tumor‑onderdrukker gen houdt het p53 gen de celgroei onder controle en wordt daarom soms ook het ‘Zelfmoord gen’ genoemd, dat celdeling reguleert. Bij een lage P53 waarde stopt het p53 gen het verdere delingsproces van de beschadigde cel zodat de mutatie niet verder doorgegeven kan worden. Dit gebeurt door de groei van de cel te stoppen of de cel zelfmoord te laten plegen. Als de p53 niet meer naar behoren functioneert, door mutatie, kan de cel onbeperkt delen en zich ongecontroleerd vermenigvuldigen, met als gevolg, de groei van de tumoren”.
Normaal moet je P53 waarde onder de 60 zijn, en bij mij is het 15.5 dus super goed hé !!!!! Hopelijk zullen mijn metastasen “zelfmoord plegen”!!!!!!! ik denk wel van niet maar ik mag toch dromen !!!!!!

Ik vertelde ook aan mijn dokter dat ik mijn zeer moe voel en volgens mijn bloed ben ik aan het rand van bloedarmoede maar volgens haar is het nog niet nodig om bloed te krijgen, daardoor ben ik zo moe en soms zo bleek !
Ik zal het toch morgen maar even zeggen in Gent en misschien zal hij beslissen om toch bloed te geven. Ik zal zien wat hij zegt en zal zeker zijn raad volgen.

Anders blijf ik genieten van de kleine dingen, ik heb zelf vandaag mijn bed ververst en wat was gedraaid, wat gestreken, soep gemaakt en het eten is klaar voor vanavond ! Een mooie gevulde dag voor mij ! I am happy !

Binnen 2 weken zal ik jullie ook wat privé nieuws geven !!!! Spannend, maar nu mag ik nog niets zeggen !!!!

Ziezo voor het nieuws,

Tot later,

Daisy

2 reacties

  1. Ilse zegt:

    Deay Sissy,

    You are a superwoman!!! x x x 😉 Laat ze maar zelfmoord plegen, voor eens heeft dit woord een positieve betekenis!!! x x x

Geef een reactie