Goed nieuws

Hallo iedereen,

Ja, ik weet het, het is al lang geleden dat ik nog iets geschreven heb op mijn blog maar ik ben pas sedert een dag of tien “goed”. Ik zal jullie even alles uitleggen. Klaar voor de lezing ?

Ik zal beginnen met dat te vertellen : mijn darmkanker is een kanker die gevoelig is aan CEA, dat is een waarde in je bloed. Gezonde mensen hebben een CEA minder dan 5 (ik spreek wel voor darmkanker, bij bv. borstkanker zijn dat andere waarden dat ik niet weet en een ander benaming en soms hebben de mensen darmkanker zonder dat hun CEA hoog is). Dat wil zeggen (voor mij) dat het goed is, zolang ik niet boven de 5 gaat. Bij mij, 2 jaar geleden (december 2012), toen de kanker was ontdekt had ik een CEA van 67, dus heelemaal niet goed. Na mijn hipec operatie in Gent, was mijn CEA 0,4. Dus waren we zeer blij, de kanker was weg maar ik moest na mijn hipec (maart 2013) nog chemo krijgen voor de zekerheid. Maar 4 maanden later na een CT scan (die IK gevraagd heb!), hebben ze metastasen gezien in mijn longen en de chemo werd veranderd en sedert juli 2013 krijg ik bijna elke 2 weken chemo maar sedert dan blijf mijn CEA omhoog gaan, om de 2 weken een beetje, niet veel, soms maar 0.5 of 1, soms stabiel. Maar ja, met die kleine beetjes zijn we vlug na enkele maanden boven de 5 geraakt maar ik bleef toch maar doorgaan met de chemo.

Na mijn longoperatie mocht ik enkele weken geen chemo krijgen en mijn eerste chemo na mijn longoperatie was op 17 november en toen was mijn CEA 10.6. Ik was met die eerste chemo echt weer ziek, ik lag in de zetel, kon niets doen en dat was zo tot de volgende chemo op 3 december en dan was mijn CEA 11.4, dus hij was goed aan het stijgen en ik was weer zo ziek, ongelooflijk ziek, weer altijd in de zetel en niets kunnen doen. Ik kon Jana niet meer op school afhalen en ze moest in de opvang blijven en dat was voor mij zeer pijnlijk dat ze “door mij!” in de opvang moest blijven maar ook mijn volgende chemo was er terug al en ik was geen enkele dag goed geweest. Dat was dus al 1 maand dat ik niets kon doen, alleen maar in de zetel liggen en toen heb ik besloten om met de chemo te stoppen. Ik kon niet meer, na 2 jaar ziek zijn en 40 chemo’s en mijn CEA die maar bleef stegen ondanks de chemo, heb ik beslist dat het genoeg was, als ik maar 6 maanden meer te leven had, wilde ik die goed leven, Jana ophalen na school, boodschappen kunnen doen, eten kunnen maken, genieten van uitstappen en van kleine leuke dingen. Dus heb ik mijn oncoloog verwittigd en ze was akkoord met mijn beslissing.

Maar …….. jullie weten dat ik al heel mijn ziekte blijf zoeken naar behandelingen en ik had hier in mijn blog al gesproken van de wietolie en hoe ik daar tegen was om Cannabis te nemen maar ik had niets meer te verliezen en ben daarmee begonnen en ik had ook in mijn blog gesproken over een homeopaat waar ik naartoe ging en die heeft mij verwezen naar een voedingsconsulente en die voedingsconsulente heeft me doorverwezen naar een orthomoleculaire arts en ik neem nu de wietolie, ik pas op mijn voeding en neem nu voedingssupplementen.

Ik ben met alles begonnen rond 20 december en iedere dag was ik stilletjes aan het beteren, ik was nog altijd in de zetel maar ik voelde mijn kracht terug komen en op 16 januari heb ik mijn bloed laten nemen om mijn CEA te weten, ik dacht dat hij door al die weken zonder chemo weer gestegen zou zijn maar hij was gedaald van 11.4 naar 7.9 !!!! ik kon het niet geloven, na al die tijd met de chemo was hij nog nooit zoveel gedaald in 1 keer dus alles wat ik aan het doen was, was dus goed.

Nu maandag heb ik een CT scan en een bloedonderzoek, ik ben benieuwd wat de uitslag zal zijn !

Intussen ben ik goed, kan ik weer Jana ophalen in school, kan ik weer boodschappen doen en eten maken en kleine huistaken doen, wat ben ik blij. Hopelijk kan ik die metastasen in mijn longen nog lang onder contrôle houden zonder chemo !

Ziezo voor het nieuws, ik laat jullie volgende week mijn uitslag weten.

Veel liefs aan iedereen die mij leest.

Daisy

6 reacties

 1. viviane zegt:

  Hey lieve Daisy, ik ken niemand zoals u die z’n vechter is, Doe zo verder je kan er alleen maar bij winnen. Was gisteren bij je ma, de courage heb je van geen vreemde!!.
  Ik wens je het aller beste met alles dat je onderneemt. Het is ten slotte uw lichaam en leven.
  Dikke knuffel

 2. Lilianne zegt:

  O wat ben ik daar blij om ! Nu zien we maar weer eens dat alternatieve geneeskunde toch wat waard is hé, in tegenstelling tot wat vele dokters beweren ! Goed dat je bleef zoeken ! Hou je goed en tot binnenkort eens ! veel liefs

 3. de schepper jo zegt:

  Zo blij voor jou Daisy . Was ongerust om jou zo lang niet te horen ! Doe zo voort meid . Chemo doet inderdaad zoveel slechts aan de rest van jou lichaam . De meeste artsen zouden zelf chemo weigeren las ik ergens in deze situatie . Dat zegt toch ook wel iets . Jij bent een vechtertje en hou het zo . Liefs .

Geef een reactie