Moeilijke week

Hallo iedereen,

Bij mijn vorig bericht heb ik te vlug gezegd dat het beter was met de chemo. Vanaf zaterdag namiddag begon ik pijn te krijgen in mijn borstkas, zondag niet beter, maandag niet beter en dinsdag namiddag had ik echt te veel pijn en ben ik naar het spoed geweest, mijn mama was juist thuis met mij. Ik begon al het slechtste te denken, dat die metastasen serieus aan het groeien waren en dat ik daardoor zo’n pijn had, ze hebben een scan genomen maar zien niet van waar die pijn zou komen. Alles was stabiel gebleven. Wat was ik blij ! Ik ben woensdag nog in het ziekenhuis gebleven maar mocht ’s avonds al naar huis met morphine pleister. De pijn is daarmee weg maar wat ben ik daar suf van zeg, amaai ! Ik heb dan donderdag mijn huisarts gebeld om eventueel te vragen als er pleisters bestonden die niet zo straf zijn maar ik heb de minst sterkte pleister en ze zei mij dat ik minder suf ging zijn met de dagen en idd vanaf vandaag ben ik minder “slaperig” maar nog niet super goed en zeggen dat ik woensdag al weer een nieuwe chemo moet hebben ! pffffff

En hier weer een mooi verhaaltje van een dokter die niet veel weet !
Ik heb dan natuurlijk de brief gelezen voor mijn huisarts en daar volgens de mening van de gastro-dokter stond er vermeld dat hij dacht aan “pleurale metastasering” maar de radioloog op zijn verslag sprak daar niet over, ik was natuurlijk in paniek maar ik had vrijdag toch een afspraak in Gent met een longarts chirurg en zou het aan hem eens vragen en na het kijken van mijn scan heeft hij die “pleurale metastasering” uitgesloten, dat zou echt te zien zijn op de scan zei hij en zou de radioloog dat ook vermeld hebben.
Dus ik ben dan beginnen opzoeken naar de oorzak van die pijn, en bij de chemo folfox staat er bij “minder frequente nevenwerkingen” : krampende pijn in de borstkas of druk in de borstkas met kortademigheid ! Waarom kende die gastro-dokter dat niet en moet hij spreken van “pleurale metastasering” die de pijn veroorzaakt ! terwijl je die pijn kan krijgen door de chemo. Ik heb het blad al uitgeprint en zal het woensdag zeker laten zien op de afdeling en aan die dokter ! (mijn behandelende arts was in verlof, en ik had daardoor iemand anders van arts).Dus het was weer even grote paniek voor niets !

Ik zal het woensdag vertellen aan mijn behandelende oncoloog en ik weet niet als ik daardoor misschien zal moeten stoppen met die chemo. We zien wel wat ze woensdag zal zeggen.

Ik ben ook begonnen met mijn homeopathie, we zullen ook zien als dat een beetje zal helpen.

En ik doe mijn acupunctuur ook verder.

Ik hoop woensdag dat mijn tumormarker wat gezakt zal zijn, want de vorige keer was hij veel verhoogt in maar 2 weken tijd, wat geen goed teken is.

Ik laat jullie volgende week iets weten na mijn chemo.

En een grote DANK U aan mijn mama, die bijna iedere dag kom om eten te maken en maken dat alles netjes is opgekuist, de was en de strijk doe, de boodschappen doe, mijn haar was en een brushing doe en die mij ook gezelschap houd in die moeilijke dagen. Ook DANK U aan mijn dochters die zo veel mogelijk langs komen en eten maken als ze kunnen en DANK U aan mijn zussie die ook eten maakt voor ons. Ik weet niet hoe ik het zou doen zonder jullie allemaal ! DANK U

Tot later.

Daisy

Één reactie

Geef een reactie