Wietolie ! Taboe !

Hallo iedereen,

Ook al heb ik nu “het ziekenhuis” gevonden en “de behandeling” en “de professor” die mijn metastasen kan wegnemen, ik blijf maar zoeken. Mijn man zei me nog gisteren avond “wat ben je nu weer aan het zoeken!”. Ik weet niet maar ik blijf zoeken en ik heb weer iets gevonden ! Ik heb ook ergens gelezen dat kanker hebben een full-time job is !
Hier dus wat ik gevonden heb :

Wietolie : Cannabinoïden, de actieve bestanddelen van marihuana (oftewel cannabis), voorkomen tumoren en vernietigen kankercellen. In 2003 werd een studie gepubliceerd in Nature Reviews Cancer waarin een historische en gedetailleerde uitleg wordt gegeven hoe THC (tetrahydrocannabinol), de werkzame stof in hennep, en natuurlijke cannabinoïden kankercellen vernietigen, maar normale cellen sparen.
Manuel Guzmán uit Madrid ondervond dat cannabinoïden tumoren voorkomen. Reactiepaden van de tumor worden omgevormd waardoor de groei stopt en de tumorcellen afsterven. Daarnaast wordt de groei van bloedvaten naar de tumor stopgezet. Volgens Dr. Ethan Russo, een neuroloog en een autoriteit op het gebied van medicinale cannabis, is de Guzman-studie zeer belangrijk. “Kanker komt voor omdat cellen onsterfelijk worden; ze reageren niet meer op signalen om te stoppen met groeien. Normaliter sterven cellen op commando af. Dit proces wordt apoptose genoemd, of geprogrammeerde celdood. Het proces werkt niet meer bij tumoren. THC stimuleert apoptose, zodat kankercellen verdwijnen.”
Cannabinoïden kunnen dus zeer goed gebruikt worden tegen kanker. Ze worden getolereerd door het lichaam en produceren niet de giftige bijwerkingen van een conventionele chemotherapie. Wietolie werkt tumorgroei-vertragend.

Wat zou jij doen als er een natuurmiddel bestaat dat kankercellen zou verminderen?

Ik heb getwijfeld als ik het ging of niet op mijn blog zetten. Ik ben tegen drugs ! Marginale mensen nemen drugs, mensen die slecht in hun vel zitten, depressieve mensen, alkolieke mensen nemen dat ….. ik zit vol met vooroordelen.

Maar na verder te “googelen” zou het om 1 Druppel per dag gaan. Ben ik dan een slecht mens als ik dit zou nemen ?
Grote vraag ? Mijn man is er tegen. Maar ik ben toch aan het twijfelen !

Maar ja, eerst de 2 operaties ondergaan in mijn longen hé en dan zien we wel, ik heb een mail gekregen van Emma, de vrouw van Martyn die ook deze operatie gehad heeft in Duitsland. Ik heb al enkelen mailen met hun gedaan maar deze vind ik geruststellend :

Hi Daisy,
The Professor is really friendly, I hope he will put you at ease. Being nervous is to be expected. The hospital is very well set up and there is a cafe on the top floor. Do you speak any German? The Professor speaks good English. Each morning the Professor will visit you in your room with all of his team.
On Martyn’s first operation he was out of intensive care after 1 day and did really well but during his second operation he was in for 5 days for monitoring as he got an infection. The sooner you are able to sit up and stand the sooner they will get you back to your room. After 2 weeks Martyn was walking and exercising in preparation for his second operation.
The care is excellent and they will look after you. There are no strict visiting hours so your partner / family should be able to be with you all day after the operation. I stayed with Martyn from 8am until 9pm every day.
There is a shop down the road (turn right from the hospital) – Kaufland and they sell a Internet connection USB stick. I have attached a photo of the make so your family can show a picture in the shop if this helps. We took our laptop / computer into the shop and they set it up for us. There is also a computer in the hospital that you pay for 10 minutes.
The hospital gardens are beautiful for nice slow walks. There are red squirrels and lovely birds to watch.
I will be thinking of you lots and will ask the physiotherapist (Cindy) we made friends with to keep an eye out for you. Once you can get about make sure you try to attend the exercise classes in the mornings as this will help you recover.
I will be sending you lots of positive thoughts and you will get through this.
Sending you a big hug
Emma xxxx

lief hé ! ?

Morgen avond gaan we nog eens eten met de kinderen en hun vriend en zondag tussen 6 en 7 uur ’s morgens vertrekken we dus ! en dinsdag is dan de operatie.

Ik laat jullie vrijdag als ik kan even iets weten,

Veel groeten aan iedereen,

Daisy

5 reacties

  1. Lilianne zegt:

    Wat ben jij een doorzetter hé ?Goed hoor !
    Ik wens jullie een goede reis en zal extra aan je denken de dag van de operatie. En ik hoop dan ook zsm weer goed nieuws op de blog te lezen !
    Knuffel

Geef een reactie