Terugbetaling mutualiteit

Hallo iedereen,

Het zal mijn vierde week zijn zonder chemo. Wat geniet ik ! maar mijn tumormarkers zijn natuurlijk gestegen, ze zijn nu boven de grens, dus ben ik daardoor wat in paniek maar in Leuven zeggen ze mij dat het normaal is. Dus ik verlang de operaties in mijn longen om die metastasen weg te doen !

Ik ben ook al 2 weken bezig met mijn mutualiteit, om te weten als het niet mogelijk is om toch een terugbetaling te krijgen van mijn operaties. Maar volgens mijn mutualiteit was het “nee” en “stop met bellen, het zal nee blijven, je heb al iedere collega aan de lijn gekregen en het antwoord zal niet veranderen”. Die zin was voor mij te veel ! Ik ben dan beginnen zoeken op “Google” zoals ik altijd doe achter oplossingen en ik ben op een website gekomen van het europees parlement en daar kon je een vraag stellen per mail of per chat ! dus heb ik voor de eerste keer in mijn leven “gechat” met iemand ! en volgens hem moet de mutualiteit daar in tussenkomen. Dus ik terug bellen naar het hoofdkantoor van de mutualiteit en weer diezelfde mensen aan de lijn ! ik leg hun dat uit van het europees parlement en opnieuw is het “nee”. Ik zeg dan, ik wil geen “nee” antwoord van jullie bedienden krijgen maar een officieel brief dat het “nee” is maar dat was ook niet mogelijk. Ik kwam zot, dus heb ik eerst een mail gestuurd naar Prof. Van Raemdonck in Leuven, die mij heel lief zijn mening heeft doorgemaild over de operatie en ik ben dan naar een medisch advocaat geweest en ik heb mijn geval uitgelegd met de “chat conversatie” van het europees parlement en met de mail van prof. Van Raemdonck. Dat was vorige week maandag en plots donderdag krijg ik een mail van mijn mutualiteit dat het OK is, ik zal mijn S2 formulier krijgen om de operatie in Duitsland te mogen doen. Kan je het geloven ! hoe ver we toch altijd moeten gaan ! en nog beter de mutualiteit zal ook nog een dossier opstarten bij het BSF (Bijzonder Solidariteitsfonds) omdat ik daar ook nog wat centjes kan van krijgen voor mijn operatie in Duitsland. Dus allemaal goed nieuws en we zijn zeer blij dat we onze centjes voor die operatie kunnen houden.

Ik ben dus stilletjes aan mijn valies aan het maken voor Duitsland. Volgende week zondag vertrekken we al ! En ik mag niets vergeten van al mijn stoma materiaal en van mijn nefrostomie materiaal (die buis, die uit mijn rug kom met een zakje voor mijn urine). Het is bijna 900 km, dus niet mogelijk om zomaar eens terug te komen omdat ik iets vergeten ben ! mijn 2 dochters komen het eerste weekend na mijn operatie af. Ze hebben verlof gevraagd vanaf de vrijdag om toch een beetje bij mij te kunnen blijven tot de zondag en ze nemen mijn mama mee die dan de volgende week bij mij zal blijven en bij hun terug reis nemen ze mijn zussie terug mee naar Belgïe die daar al een week zal zijn bij mij. Mijn zussie vertrekt de zondag met ik en mijn man mee voor de eerste week bij mij te blijven. Ik moet nog een hotel boeken voor 2 dagen voor mijn mama en mijn dochters. Maar anders is alles geregeld.

Veel groetjes allemaak en dank u voor de steun, via mail of sms.

Tot later.

Daisy

4 reacties

  1. christine zegt:

    Ik wens je veel sterkte en nog goed dat je als uitgepluisd heb dat de mutualiteit nu toch tussen komt ,hoelang moet je blijven? groetjes Christine

  2. Lilianne zegt:

    Wat goed ! Dat je toch een tussenkomst krijgt ! Goed dat je zo’n vechter bent , maar normaal is het toch weer niet dat de mutualiteit zo reageert ! Iemand die niet de kracht heeft die jij hebt… Ik ben in ieder geval heel blij voor je en zal speciaal aan je denken. Je redt het Daisy, zeker weten !
    Veel liefs

Geef een reactie