Grote beslissing genomen

Hallo iedereen,

Ik wilde het niet melden voor ik het zeker was maar nu is het zeker. Sorry als er schrijffouten zijn!

Ik heb de beslissing genomen om mij te laten behandelen in Duitsland om mijn longmetastasen weg te doen.
Omdat ik constant bezig ben op internet, aan het zoeken naar nieuwe behandelingen die mij zouden kunnen helpen, heb ik een artikel gelezen over een professor die longmetastasen kan wegnemen met een laser.

Hier in Belgïe, zowel hier in Kortrijk of in Gent of in Leuven is er niemand die ze wil wegnemen met een operatie omdat ik er te veel heb (ze spraken van 10 in ieder long) en dat ze er waarschijnlijk zouden vergeten weg te nemen en dat het dus geen zin was van een operatie te doen. Maar ik ben blijven zoeken naar iets of iemand die ze wel eruit zou willen doen, bij mijn scan van vorige week waren ze dus weer minimaal gegroeid en het is al 1 jaar dat ik zeg dat ze eruit moeten !!!!!!!! en die professor in Duitsland kan ze allemaal wegnemen met die laserbehandeling, het voordeel is dat er geen bloed zal zijn in mijn longen met die behandeling en ik denk hier in België als ze ze chirurgisch uithalen dat er veel bloed zal zijn en dat ze daardoor metastasen gaan vergeten omdat er dan te veel bloed in mijn longen zal zijn en ze gaan dus minder gaan kunnen zien.

Ik heb wel advies gevraagd in Leuven aan Prof. Van Raemdonck thoraxchirug
en dat is zijn antwoord :

“Geachte Mevr,
Ik ken Prof Rolle persoonlijk en zijn laser techniek. Hij is een zeer gerenommeerde chirurg wat betreft deze ingreep.
Je kan zeker zijn opinie vragen of hij het mogelijk ziet om je met deze techniek verder te helpen
Mvg
Prof Dr Dirk Van Raemdonck
Kliniekhoofd Thoraxheelkunde”

dus ik was al wat meer gerustgesteld.

Ik heb dus zelf contact genomen met deze prof. in Duitsland en zelf mijn scan van vorige week doorgemaild
en hij is akkoord voor mij te opereren maar ik heb 30 metastasen in ieder long en niet 10 zoals ze hier
in Belgïe zeggen. Maar hij kan er tot 100 uithalen uit 1 long, dus is 30 nog redelijk en volgens hem is
het nog te doen omdat ze nog allemaal Klein zijn ! ik wist dat ik moest blijven zoeken, ik wist dat ik op een dag iets ging vinden, ik wist dat ik niet mocht wachten tot ze te groot waren en dat er dan niets meer aan te doen ging zijn !!!!!! Natuurlijk is de voorwaarden van die operatie dat je primaire kanker genezen moet zijn anders doen ze het niet, maar mijn primaire kanker is genezen en op mijn scan van vorige week is er niets verdacht gevonden in mijn buik.

De operatie zal via kijkoperatie gebeuren en ongeveer 6 uur duren per long, maar ze doen eerst 1 long en na 6 of 8 weken de tweede long en ik moet daar 2 weken blijven. Omdat het niet herkend is in Belgïe als behandeling, betaalt de mutualiteit daar niets van terug (viva Europa !!!) en het is een zeer dure operatie tussen 11.000 € en 18.000 € per long ! We weten ook niet of de metastasen gaan terug komen in de longen of niet maar ik kan er niets mee verliezen van het te doen ! als ik het niet doe, gaan die metastasen blijven groeien en er zal een moment komen dat we dan niets meer kunnen doen !

Natuurlijk blijft het een operatie met kans op complicaties maar ik zal het toch doen. Ik heb al mensen opgezocht die de operatie al gedaan hebben en ik heb ze via mail kunnen contacteren en ze hebben mij ook al geantwoord met positieve reacties en als de metastasen terugkomen kan ik nog altijd een tweede keer die laserbehandeling krijgen maar ik hoop van niet, t’is toch heel veel geld maar dat geeft mij een gerustellend gedacht om te weten dat het nog eens kan.

De operatie is al gepland voor woensdag 10 september, ik moet al op 7 september in Duitsland zijn en dan heb ik 2 dagen onderzoeken en dan de operatie. Mijn man mag bij mij in mijn kamer slapen en de eerste week gaat mijn lieve zussie mee (ze mag ook in het ziekenhuis slapen) en de tweede week komt mijn mama en blijft zij dan een week bij mij (dank u mama !!).

Ik mag nu wel geen chemo meer hebben tot eind van dit jaar. En als alles goed is, misschien zelfs geen chemo meer, maar mijn oncoloog hier zegt misschien van toch wat preventieve chemo te geven na de 2de operatie. Maar ja, we zien dan wel tegen dan.

Dat zijn de artikels en verhalen van mensen als je meer info zou willen, het is wel in het Engels of Duits maar via Google Translate kan je het vertalen :

Ziezo, ik hoop dat het een goede beslissing is ! maar het kan maar beter zijn dan nu !

En we gaan dus niet op reis naar Cannes op 3 september ! Ten eerste voor de besparing ! en ook omdat ik op 7 september al in Duitsland moet zijn en we normaal nog in Cannes gingen zijn op die datum.

Tot later,

Daisy

6 reacties

 1. Khalil zegt:

  beste Daisy,
  er is al een tijdje geleden dat uw heeft geschreven en ik hoop dat uw ermee geholpen bent.
  ik heb long kanker gehad en nu heb ik metastasen in mijn beide longen.
  ik wil graag weten over uw ervaring na de operatie al bijna twee jaar later.
  wilt u mij een mail sturen of bellen>
  bi voorbaat dank.

  • Daisy Messiaen zegt:

   Hallo,
   Sorry maar ik antwoord aan zoveel reacties en mailen maar ik weet niet meer van waar ik je ken, zeker van 2 jaar geleden.
   Kan je mij wat meer info geven aub ?
   Mvg
   Daisy Messiaen

 2. standaard johan zegt:

  Beste ik heb ook drie metastase ln long,
  DIE zijn operatief verwijderd, Probleem die komen vroeg of later terug en dat kan overal zijn,
  Toch hadden ik graag wat informatie gekregen over uw behandeling tel 050 71 23 12 veel sterkte

Geef een reactie