Ik zal niet meer genezen

Hallo,

Maandag ben ik nog eens naar Gent geweest om mijn laatste scans te laten bekijken door Prof. Ceelen die mijn darmoperatie gedaan heeft en door Prof. Vermassen voor mijn longen. Ik wil nog eens zeggen dat ik zelf die afspraken gemaakt heb, niemand zegt mij, ga eens met je scans naar Gent om die daar eens te laten bekijken, hier in Kortrijk kijkt mijn behandelende arts alleen naar het verslag van de radioloog en het is alles. Enfin soit, gelukkig sta ik zelf niet stil en wil ik altijd meer weten maar Prof. Ceelen maakte mij duidelijk “u gaat niet meer genezen” we kunnen het alleen proberen zo lang mogelijk tegen te houden met chemo maar ik HAAT dat ze die woorden “niet meer genezen” uitspreken. We zijn nog niet zover, en ik wil nog van alles proberen en die “stomme” Prof. Vermassen toen hij naar mijn scan aan het kijken was van mijn longen deed hij niets anders dan geeuwen ! ik dacht van mijn handtas te nemen en weg te gaan, is dat nu een manier van zo te zijn met een patient dat je voor de eerste keer ziet, en ik ben daar niet omdat ik een verkoudheid heb, t’is wel naar het verlop van mijn leven dat hij aan het kijken is ! en dan zegt hij 18,19,20,21,22,23,24 ‘ja, er zijn er te veel om iets te doen’ en dan !!!! zeg ik moeten we wachten tot ik er 40 heb en dat het dan voor alles te laat is ? ik vraag is er geen RFA mogelijk en dan begin hij te denken! eindelijk ! ja, RFA is mogelijk maar ze zijn te klein om dat te doen en ik zeg, ik heb er een van 8mm kunnen we die grootste niet behandelen ? en dan stel hij voor om die grote op te volgen en als die bij de volgende scans zou groeien dan wil hij deze behandelen met RFA. Eindelijk een antwoord waar ik akkoord kan mee zijn, maar toch erg dat ik alles moet vragen en weten, gelukkig lees ik veel over alle behandelingen anders was ik daar buiten met het gedacht van het is gedaan, ze kunnen niets meer doen. We zijn woensdag en ik ben nog zo razend van zijn gedrag en ik moet nu nog de chemo krijgen !

Intussen heb ik al naar Prof. Van Cutsem gemaild in Leuven met mijn scans om te vragen of hij deze eens wil bekijken en mij ook zijn mening wil geven en ik zal maandag mijn dossier doormailen naar Reliable cancer thérapies die zoeken of er in Belgïe een studie momenteel aan het lopen is voor de kanker dat je heb. Ik heb lang gewacht van mijn dossier op te sturen maar nu zal ik het doen, ik wacht niet tot het einde, nog niet !

Tot later

Daisy

4 reacties

 1. Christine zegt:

  Daisy zulke dokters zouden zelf eens in die schoenen moeten staan , ze zouden wel anders omspringen met hun patiënten;
  Het is moedig van u om te vechten en zolang er een klein vlammetje blijft branden in u ga door .
  Als je wilt kom ik eens af maar ik vertrek wel op 21 mei op vakantie . Ik voel met je mee Christine

 2. Mélanie zegt:

  Dag mama, iets dat je misschien wat zal opfleuren….

  Heb je een dipje, denk dan aan mijn gedichtje :)

  Laat jouw hoofd niet hangen,
  deze kanker zal jou niet vangen.
  Treur niet om de toekomst maar geniet van het heden
  we hebben maar 1 leven.
  We maken ons te veel zorgen,
  wat wordt het morgen?
  Laten we genieten van de simpele dingen,
  deze kanker zal jij overwinnen!
  Ze zeggen dat je niet zal genezen,
  maar dat moet je niet vrezen.
  Dit betekent niet dat je zal sterven,
  laat deze gedachte jouw leven niet bederven!!

  Jouw dochter

 3. Lilianne zegt:

  Lieve Daisy, de reactie van deze dokters is toch wel wraakroepend ! Patienten met zo’n ziekte verdienen alle aandacht en idd, ze worden behandeld alsof het een doodgewone griep was. Goed dat je zelf zo’n vechter bent, maar niet iedereen heeft die kracht.Laat je zo weinig mogelijk door zo’n mensen van stuk brengen Daisytje ! Ik zou je graag eens uitnodigen naar mijn nieuwe stekje, en Jo ook, maar ben je gsm nummer én privé mail kwijt bij perikelen bij het verhuizen. Tot heel binnenkort hoop ik, bel me maar eens op als je je goed voelt ! Knuffel

Geef een reactie