Goed en slecht nieuws

Hallo iedereen,

Ik ben weer in het ziekenhuis voor 3 dagen voor mijn chemo en gisteren had ik dus ook een nieuwe CT-scan van de longen en de buik. Het goed nieuws is dat er in de longen niets veranderd is, geen letsels bijgekomen, geen letsels gegroeid maar ook niet verminderd en dat is een beetje minder goed nieuws, mijn arts vond het ook een beetje vervelend dat er niets verminderd was en daardoor (dat is het slecht nieuws, wel niet zo’n slecht nieuws, meer een ontgoogeling voor mij!) zal de chemo niet stoppen met zoals ik zei een rustperiode. Ze wil voor de zekerheid blijven doorgaan met de chemo, dat alles zoals nu onder contrôle blijft en ik weet dat het beter zo is, maar toch, ik zie er nu geen eind meer aan. Ze spreekt me van een patient die al 5 jaar zo onder contrôle blijft, dus is het een goed teken maar ik denk dan “1 patient op al haar patienten?” is toch niet veel hé ! maar ik hoop en ik zal de tweede zijn ! Nu zie ik het eventjes niet zitten om mij te zeggen dat ik zo moet leven, met om de 2 weken die chemo te hebben maar ik zal zoals altijd het wel aanvaarden en het een plek kunnen geven, maar nu vandaag toch nog niet. Ik heb een mooie tekst gevonden.

“Niet de kanker doet zo’n pijn

maar het veranderde leven

het anders zijn

De kanker voel je niet

die zie je in de ogen van de mensen

om je heen

die je liefhebben

En machteloos toezien hoe een

onzichtbare vijand

sloopt wat ze kennen

Ik ken de wapens niet en voel

me onbeschermd en overgeleverd.

Niet de kanker doet zo’n pijn

maar het overgeleverd zijn

aan vreemde handen en ogen

aan vreemde bedden en slangen

die me kluisteren

terwijl ik alleen maar vrij wil zijn

van de angst, van de schrik,

van het veranderde ik.

Maar ik geef de moed niet op.

Nooit”.

Sommige mensen kunnen het zo mooi en duidelijk uitdrukken ….

Ik weet, het is niet “zo’n slecht nieuws”, het kon natuurlijk erger zijn dan gewoon zeggen “we stoppen de chemo niet, we doen verder”. Maar weten dat ik die vermoeidheid altijd zal hebben is toch lastig en moeilijk te aanvaarden, ik zie er nu geen eind aan. Maar wees gerust allemaal, ik blijf genieten van alles !

Tot later.

Daisy

2 reacties

  1. Lilianne zegt:

    Lieve Daisy,
    Ik wil je al zo lang eens bellen of mailen, maar heb beide niet meer, ik zal je wel eens uitleggen hoe dat komt. Dus misschien kun je me even bellen of mailen om die door te geven ? Ik vind net als je zus dat je het echt heel goed doet hoor ! Maar ik kan je teleurstelling wel begrijpen, ook al profiteer je zo goed mogelijk van alle goede momenten ! Ik zit nu in mijn nieuwe huis maar er is nog veel te doen. Heel veel liefs !

  2. Ilse zegt:

    Lieve zus,

    Sommige mensen kunnen het mooi uitdrukken, en jij hoort daar bij! Ik vind het zo moedig hoe je omschrijft wat je wil bereiken, zelfs met de chemo die niet zal stop gezet worden deze zomer! Je maakt van je leven toch iets heel mooi door verder te gaan, op jou manier! Ik bewonder je enorm, en geniet van hetgeen jij ons leert en geeft. We zien je enorm graag métie!!! x x x

Geef een reactie