Gentherapie de toekomst?

Hallo iedereen,

Zaterdagavond waren ik en mijn man niet moe, er was niets moois op tv dus hebben we wat “gezapt” van de ene tv zender naar de andere en opeens was het het laatste nieuws van de dag op France3 (we kijken naar Franse tv zenders !), het was rond 23.30u en daar kwam er een professor ter sprake over gentherapie voor de behandeling van kanker dus wat ik zondag gedaan heb !  ik heb daar alles over beginnen opzoeken !

Mail gedaan naar die franse professor (via Google zijn mail gevonden!) en intussen zijn antwoord. In Frankrijk doen ze dat alleen voor leverkanker. Pech !

Mail gedaan naar Leuven maar intussen antwoord dat ze dat in Belgïe nog niet op mensen doen. Pech !

Mail gedaan naar Holland en daar misschien een mogelijkheid. Zie een deel van wat ze schrijven :

“Het is voor het voorlichtingscentrum niet mogelijk een antwoord te geven op de vraag of u in aanmerking komt voor gentherapie.Een klein percentage darmkanker patiënten hebben een bepaalde genmutatie (BRAF gen)en komen dan mogelijk in aanmerking voor een bepaalde behandeling welke in onderzoeksverband is.”

Dus ik moet nu een volledige dossier opsturen naar Holland naar het voorlichtingscentrum en ze gaan dan beslissen. Hopen dus dat ik de goede gen heb !!

Ik heb ook van het UZ in Gent een mail gekregen dat ze dat nog niet doen maar die meneer had een goede tip ! zie hieronder :

“Maar de mensen van Reliable cancer therapies (recent omgevormd tot anti cancer fund) waarmee ik contact heb, zijn best geplaatst om uw vragen te beantwoorden en verder te helpen (P.S.: dit is gratis).”

Dus weeral iets om naar te schrijven en te informeren.Clin d'œil

Anders gaat alles redelijk, ik heb gisteren eten gemaakt, de vaatwas gedaan en de keuken opgeruimd en vandaag ook weer zo! Dus is het teken dat het wat beter gaat met mij als ik eten maak!

Tot later.

Daisy

Dit bericht is geplaatst in chemo.

2 reacties

Geef een reactie