Zalig Kerst

Hallo iedereen,

Ik wens jullie allemaal van harte een Zalig Kerst.

Ik heb ook wat foto’s op mijn blog gedaan van de verbouwingen.

Op mijn laatste bericht klonkt alles goed, maar in de namiddag heb ik koorts beginnen doen en ik heb dan toch 1 dag langer moeten blijven en ik ben de maandag namiddag dan naar huis mogen gaan met antibiotica. Maar sedert dinsdag heb ik toch veel pijn aan mijn long en aan die wonde, het is toch een snee met draadjes van ongeveer 6 cm en ik leef op pijnstillers en ik moet nog altijd op mijn rug slapen en ik ben geen rugslaper dus mijn nachten zijn niet goed en ik kan niet op mijn zij liggen. Ademen is ook moeilijk en pijnlijk. Ik dacht dat die operatie beter ging verlopen en maandag is het al weer chemo !

We genieten van de verbouwingen maar het slecht nieuws blijft in mijn gedachten. Ik zal niet meer genezen maar voor hoelang ik het nog heb weten ze niet, het is moeilijk om zo te leven. Misschien is het omdat ik zo vermoeid ben en slecht slaap dat het mentaal niet zo goed gaat.

Er bestaan verschillende types behandeling en ik zit in het laatste. Ik heb de 3 eerste meegemaakt en ik hoopte de laatste niet te moeten doorgaan maar het is nu zo.

 • een curatieve behandeling is bedoeld om een patiënt te genezen
 • een adjuvante behandeling wordt gegeven als aanvulling op de curatieve behandeling. Chemotherapie bijvoorbeeld wordt vaak gegeven na chirurgie, en is dan bedoeld om het risico te verkleinen dat de kanker terugkomt
 • een neoadjuvante behandeling wordt gegeven vóór een operatie met de bedoeling een tumor te verkleinen zodat hij makkelijker weg te nemen is en om de overleving op lange termijn te verbeteren
 • Een palliatieve behandeling is gericht op het remmen van de ziekte en / of het verminderen van klachten wanneer de ziekte niet meer is te genezen

Maar ik heb een mooi zin gelezen die ik meer zou moeten lezen :

“Je kunt het heden verwoesten door je teveel zorgen te maken over de toekomst”

Tot het volgende nieuws.

Daisy

Één reactie

 1. Ilse zegt:

  Lieve zus,

  Ik heb het nog steeds moeilijk met de uitslag die je gekregen hebt, net zoals zoveel anderen :(
  Waar ik vanavond veel aan gedacht heb, is dat je verdorie heel erg moedig bent! Met pijn kom je toch tot bij ma en pa, om toch maar kerst te kunnen beleven met ons allen! Je hebt al zoveel doorstaan en staat er nu gewoon, alsof het niets is!
  De toekomst is alles buiten zekerheid voor jou, voor ons, maar de ‘spreuk’ die je daar aanhaalt zou ons allemaal moed en steun moeten geven als we het even niet zien zitten of eventjes weer negatief zouden zijn!
  Al wat moet zijn, zal zijn, en dus kunnen we maar beter genieten zoveel we kunnen van wat er nu is. Misschien kan de pijn en het ongemak eventjes weggedacht worden als je met iets bezig bent of aan het lachen bent. Weet alleen dat je het eens mag moeilijk hebben, en dat je dan op ons kan rekenen. Je hoeft je niet beter voor te doen dan je bent. Zoals getrouwden zeggen ‘in goede en kwade dagen’, voor mij geldt dit ook! :) Wanneer je wil lachen/huilen/…, op elk moment willen we er zijn voor jou en je gevoelens delen! Love you zussie!!

Geef een reactie