Longchirurg gezien

Hallo iedereen,

Gisteren avond heb ik dus de longchirug gezien hier in Kortrijk.

Een heel vriendelijke dokter, die de tijd genomen heeft om alles uit te leggen en ons laten zien waar de “bolletjes” waren en hoe groot ze zijn (betere uitleg dan in Leuven vind ik). Dus er is er een in de rechter long van 7mm en een in de linkse long van 3,5mm. Het enigste manier om te weten wat het is, is er een wegnemen maar het kan niet met een kijkoperatie het zal toch met een zware operatie zijn met pijnpomp. Hij zou het grootste “bolletje” uithalen.

Ik heb vrijdag een CT Scan van de longen om te zien als de “bolletjes” gegroeid zijn en ik mag dinsdag terug bij hem gaan om het te bespreken. Volgens hem, als ze niet gegroeit zijn zou hij het zo laten maar ik heb er dan gisteren avond veel aan gedacht en deze morgen ook en mij beslissing is om het toch weg te nemen zo dat we weten wat het is.

Ik krijd nu maar 1 soort chemo meer en als het kwaadaardig zou zijn moet ik weer starten met chemo dus denk ik dat het beter is van het te weten om beter te weten wat we in de toekomst moeten doen. Ik ben bang als ik het toch niet zou doen en binnen 3 maanden zien ze dan op een CT Scan dat het erger is wel dat ik dan spijt zou hebben dat ik het niet gedaan heb maar natuurlijk is het weer een zware operatie en ik moet het weer allemaal doorgaan !

Ik heb ook besloten (waarschijnlijk dat er veel mensen tegen gaan zijn !) om het niet in Leuven te doen maar toch hier in Kortrijk. Tijdens mijn operatie in Gent vond ik de “na-zorg” al niet goed, ik heb bijna nooit mijn prof. gezien die mijn operatie gedaan heeft, het waren altijd maar verschillende stagiaires die niet op mijn vragen konden antwoorden, ik had er een die bijna geen nederlands kon praten en die voor de eerste keer op de kamer kwam en zei tegen me “alles ok in de buik” !!!! mijn man dacht eerst dat het een verborgen camera was en dat het niet “echt” was maar het was wel waar ! en omdat Leuven ook een universitair ziekenhuis is ben ik bang dat ik ook maar altijd stagiaires zal zien (ik heb zelfs horen zeggen dat er tijdens de operatie zelfs veel stagiaires de operatie doen en niet de prof.) en hier in Kortrijk zal ik de hele tijd door de longchirurg gevolgd zijn en zal ik ook meer bezoeken krijgen om mij te steunen, wat ook belangrijd is !.

Ik heb eerlijk gezegd tegen de longchirurg in Kortrijk dat ik twijfel tussen Leuven en Kortrijk voor de operatie en hij laat mij gerust kiezen, hij zal wel contact nemen met een prof. longchirurg in Leuven om het met hem nog eens te bespreken en de beelden met hem te bekijken dus vind ik dat ook goed.

Intussen heb ik zoals ik gisteren al zei, nog geen nieuws van Leuven dus vind ik dat ook niet zo tof van hun.

Ziezo voor het nieuws en voor mijn beslissingen, ik laat jullie volgende week weten hoe het afspraak bij de longchirurg was voor de uitslag van mijn CT Scan.

Tot later,

Daisy

6 reacties

 1. dora zegt:

  Beste Daisy,na je email ben ik naar je blog gegaan en gans het verloop van de ziekte gelezen.Ongelooflijk wat een mens kan doorstaan Moed en hoop om telkens opnieuw door tebijten en verder te gaan. Ik hoop van harte dat je volgende long operatie je zo weinig mogelijk verwikkelingen geeft en je vlug terug thuis kunt zijn.
  veel liefs en hou de moed er in.dora

  • Daisy zegt:

   Dag Conny,
   Bedankt voor je reactie, scrijf je anders in voor mijn verhaal wat te volgen zo krijg je via mail een bericht als ik iets schrijf.
   Veel groetjes langs daar.
   Daisy

 2. raoul messiaen zegt:

  DAISY ik ben geopereerd in kortrijk door dr lerut via kijkoperatei ik ben een derde kwijt van rechterlong hij had belooft het via kijkoperatie te proberen maar er bij gezegd als het niet lukte mij via andere weg te opreeren het is via kijkoperatie gelukt en ik mag zeggen dat ik geen beetje pijn heb gehad men had mij ook een pijnpomp gegeven en ik heb ze nooit moeten gebruiken maar niet iedere operatie is hetzelfde mijn longarts is sofie derijke uit loofstraat een longarts opereer niet het is een vaatenarts en dr lerut is er een voor mij een zeer goede ik ben de maandag namiddag geopereerd en vrijdag naar huis ge gaan ge moogd mij altijd bellen op het nummer 0477630102 of 056210477groeten raoul

  • Daisy zegt:

   Dag Raoul,
   Er zijn er 2 in de Loofstraat dr. Lerut en dr. Wallaert maar ik ben bij dr. Wallaert geweest. Het is ook een vriendelijke man maar bij mij zal een kijkoperatie niet kunnen omdat het te ver in de longen zit. Ik zal 8 tot 10 dagen moeten blijven zei hij. Het zal zwaar zijn omdat ze door de ribben moeten maar ik weet liever wat er in die longen zit dan niet weten wat het is en dan spijt hebben dat ik het niet zou gedaan hebben. Ik zal mijn courage ophalen !!
   Veel groetjes
   Daisy

   • raoul messiaen zegt:

    ja natuurlijk moet ge dit laten weghalen geen risicos nemen de pijn zal wel meevallen met de pijnpomp kunnen ze veel en pijn vergeet ge na alles het kom wel goed de verzorging in de loofstraat is uitstekend volgens mijn ervaaring ik wens u het beste tot later raoul

Geef een reactie