Nieuws van UZ Gent

Hallo iedereen,

Zoals ik gedacht had spreekt Gent ook over een nefrostomie, het is het beste om mijn nieren te besparen. Ik kan ook kiezen voor een zware operatie (buik weer helemaal opensnijden) en dan plasbuis aan mijn huid doen zoals een stoma maar dan voor de urine en ook met een urinezakje maar zonder zekerheid dat het zou lukken omdat ze niet weten hoeveel plasbuis er in mijn geval nog goed is (het deel dat aan het afsterven is moeten ze wegnemen) en dan zien als er genoeg overblijft voor zo’n stoma en er kunnen veel complicaties gebeuren in mijn geval. Dus wil ik liever een nefrostomie dan die zware operatie. Als ik thuis was van Gent ben ik eerst even gaan praten met D. en dan heb ik naar mijn uroloog gebeld om dat zo vlug mogelijk te doen en ik mag morgen binnen voor die operatie dus eerst petscan en dan binnen voor die nefrostomie. Ik wil er niet langer over nadenken en ik ben blij dat ik morgen al mag gaan en morgen avond is het al gedaan. Ik ben weer zeer misselijk en heb weer veel nierpijn waarschijnlijk werk die stent al weer niet goed dus het is de beste oplossing hoop ik !! Ik heb ook gepraat met mijn professor over die “bolletjes” op mijn longen en we gaan afwachten wat de petscan zegt maar als het niet goed is zou hij willen dat ik dan verder behandeld wordt in Leuven. Ik heb ook gezegd dat ik niet wil meedoen aan “studies” en hij zegt ook “het is een lot” en dat wil ik niet maar ik kan wel meedoen aan andere studies “2de reeks” dus ik ben al blij dat ik dat nu ook weet mijn behandelende arts had daar niets over gezegd. Dus is er weer hoop moest die chemo niet werken.

Tot later

Daisy

 

2 reacties

  1. raoul messiaen zegt:

    daisy hier raoul de kozijn van u pa ik weet wat gemo is ikzelf heb gemo gekregen 18maand geleden voor long kanker en ben geopereerd aan rechterlong een derde weggenomen tot nu toe is alles onder controle maar ben nog niet gerust maar hetgeen u doormaak is nog iets anders vergeleken met mij u heb veel moed dit alles te beschrijven in uw blog ik duim voor u dat alles onder controle geraakt de moet niet verliezen ik wens het voor u ben niet heilig maar bid toch nog veel sterkte er is alltijdt hoop groeten raoul

    • Daisy zegt:

      Dank u Raoul voor je reactie. Waar is de tijd dat ik je toen belde !!! Weet je het nog !!! Het zijn inderdaad moeilijke tijden maar ik blijf hopen dat alles ook onder cotrole blijft. Ik wens je ook het beste toe. Veel groetjes ook aan je vrouw Anita.

Geef een reactie