Nieuws van de dag

Hallo iedereen,

Het week-end is dus niet verlopen zoals gedacht. Ik was zondag en maandag in het ziekenhuis.

Zaterdag zijn ik en mijn man gaan shoppen en ’s middags iets gaan eten. Nog voor ik naar mijn mama en mijn doopmeter zou gaan achter eens een lekkere koffie (het was al zo lang geleden!) zei ik aan mijn man om nog eens naar huis te rijden om mij te sonderen.
Toen ik me sondeerde is er niets uitgekomen van urine dus wist ik al wat het was: mijn stent was weer voor de zoveelste keer verstopt. Onze gezellige dag samen en ons avondje restaurant en cinema zag er niet goed uit!

Ik belde mijn uroloog op en mocht direct gaan voor een echo naar het ziekenhuis en inderdaad, op de echo was mijn rechter nier volledig weer uitgezet. De uroloog stelde voor om eens de stent eruit te halen en te zien of ik zonder stent zou kunnen plassen (een optie dat nog niet gebeurd was, dus proberen waard!).
Dat kon gelukkig zonder verdoving gebeuren en de uroloog maakte alles steriel klaar om dat te kunnen doen. Om 16u was mijn stent er dus uit en kon ik terug weer naar huis. We zijn dan nog naar mijn mama geweest maar ik mocht niets drinken, alleen een beetje water dus voor mij geen koffie. Ik zou na mijn mama nog naar mijn doopmeter gaan en ons avondje zag er toch goed uit. Intussen bij mijn mama was het al 17.30 u en ik dacht: ik ga mij eens sonderen en zien wat er gebeurt, maar er was geen urine.
Ik belde terug mijn uroloog en ik mocht direct weer naar het ziekenhuis (ik had ook veel pijn in mijn nier doordat mijn urine niet meer afliep). In het ziekenhuis besliste de uroloog om pas zondag morgen een nieuwe stent te steken, dus zei ik: “ik moet dan niet blijven en kan van ons avondje genieten?”
De uroloog wilde dat ik bleef maar ik vroeg dan: “kan dat geen kwaad dat ik tot morgen niet kan plassen”, waarop hij nee antwoordde. Ze zouden mij in het ziekenhuis toch enkel pijnstillers geven dus vertelde ik hem dat ik thuis ook zware pijnstillers heb, en ik dus morgen nuchter kan binnenkomen om 8u. Dat was dus voor hem OK. Mijn man en ik zijn dus lekker gaan eten (ik heb wel niet veel gedronken om mijn nier niet te veel te belasten) en zijn we dan naar de cinema geweest, ik had wel veel pijn maar het is toch gelukt.

Zondag hebben ze dan onder volledige verdoving een nieuwe stent gestoken. Maar !!!! omdat mijn stent bijna om de 2 weken verstopt is ,willen ze mij een nefrostomie doen (buisje in de rug en urine loopt in een zakje die aan je been vast hangt) maar dat wil ik absoluut niet. Ik heb al een stoma en wil niet nog een urine zakje. Ze moeten een oplossing zoeken, ik ben toch niet de enigste bij wie de rechter plasbuis op de linker plasbuis is!
Voor hen is het de gemakkelijke oplossing als ik “Ja” zegt voor die nefrostomie, dus heb ik het UZ in Gent opgebeld en de uroloog die mijn operatie gedaan heeft.

Ik mag maandag eens op consultatie gaan. Misschien in Gent hebben ze daar meer ervaringen of gevallen van zoiets. En morgen is het weer chemo dag. Ik haat die dag, ik ga binnen al stappend en ik kom buiten in een rolstoel. Al dat vies spul dat je voelt lopen in je lichaam !!! Maar mijn mama is heel de dag bij mij en ze breng mij dan terug naar huis dus dat helpt wel als je niet alleen bent. Morgen zal ik te ziek zijn om te bloggen dus pas vanaf donderdag terug.

Tot later,

Daisy

Één reactie

  1. Pauline zegt:

    Mama had me al wat op de hoogte gebracht van dit week-end, hopelijk heb je toch wat kunnen genieten van u avondje met Jo! Het beste morgen op de chemo, de groetjes morgen aan tante :) xxx

Geef een reactie